Kerületi környezetvédelmi csapatverseny, Terepgyakorlat a Nagytétényi Duna parton, október 21. és november 5.

Egyesületünk nagy jelentőséget tulajdonít a környezeti nevelésnek, tudatformálásnak, ennek keretében tartjuk meg évek óta a felsőtagozatos csapatok környezeti terepversenyét

2015. november 9.a teljes cikk »

25 éves a Zöld Jövő, séta és kerekasztal, Nagytétény 2015. április 1.

A Zöld Jövő 25 éves évfordulós eseménysorozata keretében április 1-én Nagytétényben, az egykori Metallochemia helyén tartottunk szimbolikus sétát. Itt volt Keresztes K. Sándor a rendszerváltás korszaka környezetvédelmi minisztere, és Illés Zoltán akkori államtitkár.

2015. április 2.a teljes cikk »

Természetvédelmi kerekasztal – a 25 évről

A Zöld Jövő 25 éve jelentős eredményeket hozott a helyi természetvédelemben, védettségek, értékek feltárása, bemutatása, kezelés, tudatformálás.

2015. március 6.a teljes cikk »

Madártani és élőhely kezelési akciónap a Tétényi fennsíkon 2015. február 7.

A Magyar Madártani Egyesülettel közös akciónapot immár ötödik alkalommal rendeztük meg, a Tétényi fennsík kezelését célzó fővárosi környezetvédelmi alap projekt keretében

2015. február 9.a teljes cikk »

Bejárás és konzultáció a nagytétényi Óhegyen 2014. október 21.

Urbán László az Óhegyért Egyesület elnöke vetette fel a közel két évtizede megoldatlan óhegyi apró parcellás zárt kertes övezet problémájának egyfajta átmeneti megoldását. A bejárásra a Zöld Jövő és a Bartók-Csút Egyesület néhány tagja jött el.

2014. október 22.a teljes cikk »

Környezeti terepverseny a Tétényi fennsíkon a kerületi felsőtagozatos iskolák számára

Ebben az évben egyesületünk vállalta fel a kerületi felsőtagozatos környezeti terepverseny lebonyolítását.

2014. október 13.a teljes cikk »

Séta a felújított nagytétényi belvárosban, 2014. április 16.

Ezúttal a nagytétényi közterületi rekonstrukció tapasztalatait tekintettük át, a tervező Almási Balázzsal, a Corvinus Egyetem munkatársával, akit az ugyancsak park tervező elnökségi tagunk Varga Zsuzsa hívott meg.
A nagytétényi belvárosi rekonstrukció közterületi része is vitákat váltott ki, különösen a tavaly nyári átadásakor. Most, közel egy évvel az elkészülte után, konszolidáltabb állapotában és a tervező szempontjait is meghallgatva tekintettük át a területet, a Templom térről indulva. Ott volt Zelenák Sándor a Városfejlesztő Kft-től is, aki a projekt vitelét menedzselte, és néhány helyi civil érdeklődő.

2014. április 17.a teljes cikk »

Budatétényi Hírlevél 2014. tavasz

Kedves Olvasó, ismét kezében tarthatja a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület és a Budatétényi Polgári Kör időszakos kiadványát. Az első példányt tíz évvel ezelőtt, 2004 szeptemberében adtuk ki. Az első kiadást követően évente legalább egyszer, de volt, hogy két-három alkalommal jelent meg. Sajnos az előző évben nem volt lehetőségünk a kiadására. Tehát ez a kiadvány ebben az évben jubilál.

2014. április 11.a teljes cikk »
 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés